180

Kalkulatorer og verktøy

Programvareverktøy som gjør at du kan beregn slitasje, sveisekostnader, energiforbruk, fordelene med å oppgradere til høyfast stål, m.m.

WearCalc
WeldCalc
Instant ValueCalc
Infra design tool

WearCalc

WearCalc™ 2.1 tar tøffe avgjørelser om valg av riktig sliteplate.

Business kan være brutalt. Ettersom utstyret ditt utsettes for store belastninger hver eneste dag, lurer du kanskje på hvor mye slitasje det kan tåle, om du har valgt riktige materialer og stålkvaliteter, og om sliteplaten er verdt investeringen.

Med WearCalc 2.1 kan du beregne slitasje på komponentene og optimalisere valg av sliteplate på en ny og enklere måte.

Denne kraftige programvaren, som er gratis for kunder som kjøper sliteplater fra SSAB, lar deg raskt og enkelt beregne den relative levetiden på alle Hardox®-slitedeler i ulike kvaliteter slik at du kan velge den beste platen etter dine behov. WearCalc 2.1 forutser erosjon og slitasje ved støt/slag og sluring.

Modellen for slitasje ved støt/slag analyserer alvorlig skade som involverer kraterdannelse og ekstruderte kanter under støt/slag, og modellskade som fører til deformasjon av plast på overflaten. Erosjonsmodellen forutser om sammensetningen av slipemidlene vil gjøre at kantene penetrerer ståloverflaten eller ødelegges. På mikronivå bruker denne modellen mineralhardhet til å beregne erosjon på ulke typer sliteplater.

Modellen for slitasje ved sluring er basert på to begrensede kurver som representerer type overflateskade, plast eller skjæring. Forholdet mellom hardheten til stålet og hardheten til slipemiddelet bestemmer skademekanismen og dermed den relative levetiden.

Andre funksjoner

  • Brukervennlig grensesnitt 
  • Algoritmer tar størrelse, form, støtvinkel og hastigheten til materialet i betraktning 
  • Resultatene presenteres i et oversiktlig tabellformat 
  • Rapportgeneratoren oppretter en rapport med innlesingsparametre og resultattabell 
  • Rapportfilen kan lagres, sendes som e-post eller redigeres i Microsoft Word

Slik logger du deg på

For å logge deg på WearCalc 2.1 må du først registrere deg med din kontaktinformasjon på skjemaet til høyre.

WeldCalc

WeldCalc™ 2.2 gir deg optimaliserte sveiseanbefalinger.

Weldcalc 2.2 - Sveisekalkulator

WeldCalc 2.2 fra SSAB gjør tiår med sveisekompetanse tilgjengelig i en interaktiv, nettbasert app som hjelper produsenter med å optimalisere sveiseprosessen. Den kalkulerer og presenterer sveiseanbefalinger for både Hardox® og Strenx® stålkvaliteter.

Slik fungerer WeldCalc

Brukere legger inn ønskede mekaniske egenskaper, sveiseprosess og platematerialer. Basert på denne informasjonen beregnes en toleranseboks som viser det tillatte omfanget av varmetilførsel og temperatur ved forvarming eller temperatur mellom sveiseomgangene. I tillegg kan de maksimale hardhetsnivåene i varmepåvirket sone (HAZ) beregnes.

Dette nettbaserte grensesnittet har funksjoner for lagring, åpning og redigering av sveisearbeid, noe som gjør det både enkelt å lese og bruke resultatene. Sveiseanbefalinger inkluderer MAG-sveising, MMA-sveising, SAW, TIG-sveising, lasersveising, laserhybrid-sveising og plasmasveising.

Funksjoner og fordeler

  • Har et intuitivt brukergrensesnitt og mange nye funksjoner, noe som gjør resultatene enda enklere å beregne og bruke.
  • Brukere kan velge de viktigste egenskapene i en gitt sveisekonstruksjon som for eksempel om man skal prioritere  optimal seighet i sveiseskjøten eller optimal produksjonseffektivitet.
  • Brukere kan lagre eller eksportere resultatene.
  • Loggene kan åpnes, redigeres og lagres på nytt.
  • Nettbasert og alltid oppdatert.

Slik logger du deg på

For å logge deg på WeldCalc 2.2 trenger du et Portwise-passord. Registrer deg nå med din kontaktinformasjon. Du mottar brukernavn og passord innen 24 timer på virkedager.

Har du allerede et passord? Logg inn på WeldCalc 2.2.