180
<image mediaid="{DBABF238-8AE1-487E-BC47-6B74F2461394}" alt="SSAB is a highly-specialized global steel company driven by close customer relationships. SSAB develops high-strength steels and provides services for better performance and sustainability." height="" width="" hspace="" vspace=""></image>

Om SSAB

SSAB er et spesialisert globalt stålselskap som er kjent for å ha et nært samarbeid med sine kunder. SSAB utvikler høyfaste stålkvaliteter og leverer tjenester for bedre ytelse og bærekraft.

Selskapet er en ledende produsent av avanserte, høyfaste stålkvaliteter (AHSS) bråkjølingsherdet og herdet stål (Q&T), båndstål, stålplater og stålrørprodukter, samt løsninger innen bygg- og anleggsvirksomhet på det globale markedet. Stålprodukter og tjenester fra SSAB bidrar til å lage lettere sluttprodukter med økt styrke og levetid.

Våre virksomheter 

SSAB er inndelt i tre ståldivisjoner: SSAB Special Steels, SSAB Europe og SSAB Americas samt to  datterselskaper: Tibnor og Ruukki Construction.

  • SSAB Special Steels – Global stål- og servicepartner innen bråkjølingsherdet og herdet  stål (Q&T) og avanserte, høyfaste stålkvaliteter (AHSS)
  • SSAB Europe – Ledende, nordiskbasert stålprodusent av båndstål,  stålplater, stålrør av høy kvalitet.
  • SSAB Americas – Markedsledende nordamerikansk produsent av stål plater og stålbånd av høy kvalitet.
  • Tibnor – Ledende nordisk distributør av stål og ikke-jernholdige metaller
  • Ruukki Construction – Europeisk leverandør av energieffektive løsninger innen bygg- og anleggs virksomhet.

Les mer om våre virksomheter på SSABs internasjonale nettsted 

 

Fakta og tall

SSAB er børsnotert på Nasdaq OMX Nordic Exchange i Stockholm og Nasdaq OMX  i Helsinki.

  • Hovedkontor i Stockholm i Sverige
  • President & CEO Martin Lindqvist
  • SSAB har ca. 16 000 medarbeidere i over 50 land
  • Nettosalg: SEK 57 milliarder (SEK 60 milliarder proforma i 2014)

 

Produksjonsanlegg

SSAB har et kostnadseffektivt og fleksibelt produksjonssystem. SSAB s produksjonsanlegg i Sverige, Finland og USA har en årli g stålproduksjonskapasitet på 8,8 millioner tonn.
Selskapet har også kapasitet til å bearbeide og ferdigstille ulike stål produkter i Kina, Brasil og mange andre lan d. I Sverige og Finland er produksjonen integrert i en masovn prosess. I USA brukes elektriske lysbueovner til en skr apbasert produksjonsprosess

Les mer om produksjonsanleggene på SSABS internasjonale nettsted